نهمین کارگاه از سلسله کارگاه های آموزشی اصول صحیح تربیت فرزند با موضوع تاثیرات منفی تنبیه بدنی بر تربیت فرزندان ویژه خانواده کارکنان پالایشگاه در نمایندگی بهارنکو شهرستان فراشبند برگزار شد.
مدرس بهارنکو بیان کرد: تنبیه بدنی یا کتک زدن به هر گونه آزار جسمی عامدانه و از روی قصد که باعث درد شود، گفته میشود.
محمدکاظم پارسایی گفت: این تنبیه معمولاً در جواب به یک رفتار ناپسند از طرف کودک است. این آزار جسمی میتواند با دست، پا و یا با استفاده از یک ابزار همچون کمربند و یا وسیلهای از این قبیل باشد.
مدرس بهارنکو افزود: تنبیه بدنی از روشهای نادرست ولی رایج در تربیت فرزندان است که این روش در والدین با پیشینه ی فکری سنتی، با استقبال بیشتری مواجه میشود.
وی اضافه کرد: در برخی کشورها با تلاش گروههای حمایتی از کودکان، این روش جزء روش های غیرقانونی در تربیت کودکان شناخته شده است.
وی اظهارداشت: والدینی که فرزندان خود را در خانه کتک میزنند، آسیب روانی و جسمی بزرگی به کودک وارد میکنند که این آسیب به تدریج آثار مخرب خود را بروز خواهد داد.
پارسایی اظهار کرد: والدینی که فرزندشان را در خانه تنبیه میکنند، احتمالاً باور دارند که این کار در تربیت فرزندشان موثر است و توجه کودک را به مسئلهی مورد نظرشان جلب می کند. اما باید بدانید که اینطور نیست. روانشناسان باور دارند که تنبیه بدنی کودک تنها باعث تکرار عادات رفتاری ناپسند آنان میشود. عاداتی که والدین برای ترک آن، کودک را تنبیه کرده اند.
پارسایی افزود: محیط خانه برای کودکان باید یک فضای امن و آرام باشد، آنها باید باور کنند که در این فضا آرامش دارند و کسی به آنها آسیبی نخواهد رساند.
وی اضافه کرد: سلب این امنیت روانی از محیط خانه، کودک را پرخاشگر و عصبی میکند.
مدرس بهارنکو تاکید کرد: علاوه بر کتک زدن و تنبیه بدنی که اثرات منفی بسیاری بر روان کودک دارد، تمسخر، تحقیر و آزار کلامی نیز می تواند کودک را به لبهی پرتگاه مشکلات روانی برساند.