اصطلاح “کارآفرین اجتماعی” به افرادی اطلاق میشود که با استفاده از اصول و روشهای کارآفرینی، به حل مشکلات اجتماعی میپردازند. این کارآفرینان به جای تمرکز صرف بر سود مالی، اهداف اجتماعی و محیطی را نیز مد نظر دارند و هدف اصلی کارآفرینان اجتماعی ایجاد تغییرات مثبت و پایدار در جامعه است.
به عبارتی کار آفرینی اجتماعی حضور افراد پرشور و با روحیه ایجاد تغییر در جامعه است.
»موسسات خانواده بهارنکو» یکی از مصادیق بارز کارآفرینی اجتماعی است که در آن افراد پرشور با هدف ایجاد اشتغال ، نوآوری و خلاقیت و در راستای حل یک مشکل اجتماعی می کوشند.
این مرکز در استان فارس ۳۱ نمایندگی دارد و اولین نمایندگی در خارج از استان راه اندازی شده است و موسسات خانواده بهارنکو با ۱۰ موسسه فعالیت خود را ادامه می دهد.
درحالی کارآفرینی اجتماعی به یکی از مشکلات اجتماعی جامعه مانند طلاق و مشکلات خانوادگی می پردازد که مصداق بارز آن «موسسات خانواده بهارنکو» است که با حضور ۵۰۰ استاد مشاوره و ۳۰۰ پرسنل طی ۱۳ سال گذشته توانسته است با موسسات وابسته و علی رغم فراز و نشیب های فراوان پرقدرت ادامه مسیر دهد.
این مرکز در استحکام بنیان خانواده و کاهش آمار طلاق در استان موثر بوده است و در سه دوره پیش از ازدواج، حین و پس از ازدواج مشاوره ارائه می دهد.
از آنجا که خانواده در فرهنگ های مختلف نهاد بسیار مقدسی است که هم مایه بقای نسل بشر و هم بستری است که انسان در آن به کمال میرسد، لذا اهمیت حفظ و تحکیم آن یکی از ضروریاتی است که جوامع بشری سعی می کنند تا آن را از آسیبهای احتمالی در امان بدارند و مانع فروپاشی خانواده شوند.
خانواده؛ باید هم در پی رشد و تعالی خود و هم ارتقای اعضای دیگر باشد و همچنین ثمرهای داشته باشد و اعضای آن به سمتی حرکت کنند که آینده روشنی داشته باشند.
در این مسیر اگرچه دشواری هایی وجود دارد که افراد و جوامع مختلف همواره سعی کردند موانع را برطرف و بنیان خانواده را در راستای تعالی اعضای آن حفظ کنند.
یکی از کمک کننده ها به حفظ و تعالی بنیان خانواده در جامعه ما موسسات خانواده بهارنکو است ؛مامن امنی که اعضای خانواده با هم و به صورت تکی برای حل مشکلات پیش رو و جلوگیری از تبدیل شدن مشکلات و اختلاف نظرهای کوچک و خرد به مسایل جدی قدم در آن می گذارند وبا دریافت خدمات مشاوره ای در سطوح مختلف به بهبود و رشد خانواده خود کمک می کنند.
درحالی از نظر روانشناسی بیشترین تعارضات زندگی مشترک زیر۱ و ۵ سال است که موسسات خانواده بهارنکو به صورت اختصاصی به این موضوع وارده شده و به حل تعارضات می پردازد.
از این رو موسسات خانواده بهارنکو؛ با تجربیات موفق در کارآفرینی اجتماعی و حفظ اساس خانواده ها با مسئولیت دکتر حمید مقامی ؛ اثرگذاری مثبتی در حفظ بنیان خانواده و کاهش آمار طلاق زندگی مشترک زیر یک و زیر ۵ سال داشته است.
امید است این موسسات کار آفرین اجتماعی که توانسته است در تعالی و رشد بنیان خانواده ها و در کاهش بزرگترین مشکل اجتماعی امروز جامعه، یعنی طلاق؛ موثر باشد در سراسر کشور نمایندگی و موسسات خود را گسترش دهد و با روحیه کارآفرینی در حل مشکلات اجتماعی راهگشا باشد.